Solutii naturale de curatire sticla

Sticla este un material nobil pe care ne place sa il avem in casa in cantitati cat mai mari, de la cat mai multe ferestre, pentru o mai buna iluminare a incaperilor, pana la obiecte decorative si mobila din sticla. Este, din nefericire, si materialul care se pateaza cel mai repede si pe care se vede orice amprenta, pata sau scama. Prin urmare, trebuie sa stim la ce solutii sa apelam pentru a o curata, iar cea mai buna varianta se afla, iarasi, in bucataria noastra. Solutia facuta din apa si otet este, probabil, una dintre cele mai banale la care putem apela.

Otetul este perfect, indiferent de obiectul din sticla pe care ne-am propus sa il curatam. Pentru geamuri si oglinzi, putem amesteca parti egale de apa si otet, solutie pe care o punem intr-un recipient cu pulverizator. Avem apoi nevoie de o bucata curata de panza, sau chiar de ziar, pentru a freca bine suprafata.  Otetul este perfect si atunci cand vine vorba de recipiente din sticla – pahare sau sticle. Biberoanele sau borcanele pot fi curatate in felul urmator: se lasa cel putin o ora pline cu apa fierbinte si otet distilat, dupa care se adauga boabe de orez, sau chiar nisip; se scutura bine pentru ca boabele sa poata curata petele persistente din puntele greu accesibile unei perii.

Lamaia poate fi, de asemenea, un produs natural care te poate ajuta la curatarea suprafetelor din sticla. O solutie din jumatate de sticla de apa plata si zeama de la o lamaie va fi tot ce iti trebuie pentru a curata zonele care au fost afectate de grasime. Lamaia este, inainte de toate, un foarte bun degresant. Pentru o curatare mai delicata, poti apela la ceai. Daca intentionezi sa speli toate ferestrele din casa, pune intr-un recipient trei litri de apa rece in care lasi cinci saculeti de ceai timp de o ora, pentru a obtine o solutie concentrata. Foloseste un pulverizator pentru a acoperi suprafata din sticla, apoi curata cu o bucata de ziar sau de panza. Sticla va straluci ca noua! Cunoscand aceste mici trucuri, acum nu mai trebuie sa iti faci probleme atunci cand vine vorba de curatenia de toamna sau de primavara. Toate solutiile se afla chiar in bucataria ta.

Comments are closed.

×

Dă un LIKE pe Facebook