Sfaturi pentru o ingrijire optima a plantelor de interior

Daca iubesti plantele si iti doresti ca acestea sa iti infrumuseteze si sa iti improspateze casa, mai intai trebuie sa te interesezi de modul in care trebuie sa ai grija de delicatele flori, pentru a te asigura ca nu le vei chinui si ca nu vor muri chiar inainte sa infloreasca.
Vei descoperi destul de repede ca a avea grija de plantele de apartament poate fi o activitatea extrem de relaxanta. Acestea vor deveni cele mai bune prietene ale tale, iar in momentul in care te vei surprinde vorbindu-le, nu ti se va parea ceva neobisnuit.
Plantele au mare nevoie de lumina pentru a creste inalte si sanatoase. Nu uita ca in fiecare dimineata sa deschizi jaluzelele si sa tragi perdelele astfel incat plantele tale sa se poata scalda fericite in lumina zilei. Daca ai parte de o zi mai inchisa, poti apela la fel de bine la lumina artificiala.Pentru a evita un consum exagerat de electricitate, cumpara becuri economice pentru toate camerele tale.
Atunci cand le uzi, nu uita ca trebuie sa folosesti numai apa la temperatura camerei.
Depinzand de plante, acestea au nevoie de mai multa sau mai putina apa. Ceea ce trebuie sa stii, totusi, este ca apa din abundenta poate afecta planta foarte tare, deoarece, de la umezeala, radacina poate putrezi. De asemenea, sunt anumite plante care au nevoie de atentie speciala atunci cand vine vorba de numarul de zile la care trebuie udate. Plantele de interior au mare nevoie de ingrasamant, deoarece apa are dezavantajul de a elimina, in timp, substantele nutritive din pamant. Totusi, hranirea plantelor nu trebuie facuta iarna, ci doar incepand cu luna martie, pana in octombrie, aceasta fiind perioada de inflorire. Nu trebuie, de asemenea, sa exagerezi. Foarte util este sa faci un calendar special pentru florile tale, pe care sa notezi zilele in care le-ai pus ingrasamant. In final, nu uita ca si plantele trebuie sa fie spalate de praf, desi nu foarte des. Poti face asta in chiuveta sau in cada, folosind apa calduta. Daca planta ta face paraziti, nu o lasa sa sufere, ci intereseaza-te imediat de solutii cu care o poti curata.Fotograf: Sujin Jetkasettakorn

Comments are closed.

×

Dă un LIKE pe Facebook