Secretele unei omlete pufoase si delicioase

Desi s-ar parea ca este un lucru banal la o prima vedere, chiar si atunci cand pregatesti o omleta trebuie sa ai in vedere cateva mici secrete. Am cautat printre sfaturile marilor chefi, dar si in experienta proprie si am descoperit cateva reguli care te pot ajuta si pe tine sa pregatesti un mic-dejun absolut uimitor.

1. Omleta perfecta trebuie sa fie pufoasa si aerata, iar acest lucru se obtine atunci cand bati ouale usor, pana la completa omogenizare; nu este recomandat sa le bati tare, intrucat vei obtine o omleta cu gust cauciucat.

2. Bucatarii stiu un mic truc – la fiecare doua oua intregi se adauga un galbenus.

3. Nu te zagarci la condimente si verdeturi; acestea se pun in omleta catre final, pentru a-si pastra gustul si aromele nealterate.

4. Nu praji foarte tare omleta, ci las-o sa fie usor zemoasa. O omleta reusita nu trebuie sa fie arsa sau uscata.

Tu ce alte trucuri mai stii pentru omleta perfecta?

Image courtesy of Apolonia at FreeDigitalPhotos.net

×

Dă un LIKE pe Facebook