Scindapsus (Potos cu pete)

Daca iti doresti pentru decorarea caminului tau o planta usor de intretinut si atragatoare, scindapsus este alegerea potrivita.  Originea acestei plante de apartament este in regiunile tropicale din sud-estul Asiei, in Insulele Salomon. Pentru ca se bucura de o mare capacitate de adaptare, scindapsus-ul se gaseste in diverse forme, de la ghivece suspendate (ca planta curgatoare) sau sub forma de coloana, sprijinita pe suport.  Cele mai cunoscute specii de Scindapsus sunt Scindapsus aureus, Scindapsus pictus, Scindapsus argentus, Scindapsus Willcoxii (cu dungi galbene) si Scindapsus “Marble Queen” (cu dungi albe).

Cum se cultiva si cum se ingrijeste scindapsus Deoarece prefera lumina din abundenta, este important ca in momentul in care alegi aceasta planta pentru caminul tau sa alegi amplasarea sa intr-un loc cat mai apropiat de fereastra (recomandarea este ca distanta sa fie de minim 50 cm si maxim 2 metri distanta de fereastra). In ipoteza in care planta de scindapsus nu beneficiaza de suficienta lumina, petele colorate de pe frunze se estompeaza, pana la disparitia completa. In timpul iernii, temperatura minima pe care o poate suporta planta aceasta este de 10 grade Celsius, iar in restul anului are nevoie de o temperatura de 16 grade Celsius. Scindapsus-ul este o planta iubitoare de apa, astfel incat trebuie sa aveti grija ca udarile sa fie frecvente. Totusi, in timpul iernii recomandarea este sa reduceti cantitatea de apa. Nu uitati sa administrati ingrasamant lichid pentru plante verzi, diluat in apa folosita la udat, atunci cand observati ca solul si-a pierdut din calitatile sale nutritive.

De retinut – Planta aceasta de apartament are radacini foarte sensibile, care putrezesc rapid daca pamantul este imbibat de apa. Petele maronii si marginile negre ale frunzelor indica sunt factori care pot indica un exces de apa in sol. Totodata, lipsa luminii ca si luminozitatea excesiva provoaca devitalizarea frunzelor. Cu toate ca este o planta rezistenta, scindapsus-ul poate fi atacata de paduchii de frunze, paduchii cu scut sau paianjeni. Impotriva daunatorilor puteti folosi insecticidele din comert, astfel incat planta sa creasca armonios si sa isi revina. Scindapsus (Potos cu pete) este o planta toxica, care poate provoca iritatii ale pielii sau alte reactii alergice. Cu toate acestea , specialistii au demosntrat ca Scindapsus neutralizeaza diversi compusi toxici care se elimina din textile, pereti, mobilier sau produse de menaj. Sursa foto: pctrs.network.hu

Salvează

Salvează

Comments are closed.

×

Dă un LIKE pe Facebook