Narcisa, planta optimista a primaverii

Galbena si luminoasa, narcisa este semnul clar ca primavara a sosit! Una dintre cele mai frumoase si delicate flori de primavara, narcisa avantajeaza orice gradina! Narcisele sunt flori rezistente si usor de crescut si intretinut.

Florile de narcisa sunt in doua variante: albe si galbene, ambele la fel de frumoase si atragatoare. Narcisele se pot planta atat in gradina, cat si in ghivece, in casa. Au insa nevoie de mult soare, pe aproape tot parcursul zilei. Majoritatea narciselor tolereaza bine aproape orice tip de sol, insa veti avea flori cu adevarat frumoase in solurile fertile, bine drenate, umed in sezonul de crestere. De asemenea, pot fi plantate atat in soluri acide, cat si alcaline.

Chiar daca se pot dezvolta destul daca sunt inghesuite, totusi narcisele prefera putin spatiu, astfel ca atunci cand plantezi bulbii este bine sa lasi un spatiu de cel putin 7 cm intre ei. Dupa plantare, bulbii au nevoie de o solutie fertilizatoare. De asemenea, este bine ca in sezonul rece, bulbii de narcise sa fie protejati de frig si umezeala excesiva.

Cum ingrijim narcisele

In perioada de inflorire, este bine ca narcisele sa fie fertilizate cu o solutie blanda pe baza de nitrogen si potasiu. In primaverile secetoase, narcisele au nevoie de apa, deoarece se pot usca rapid. Dupa ce florile s-au uscat, este indicat ca planta sa fie lasata sa creasca in continuare. De asemenea, este bine ca dupa inflorire, solul sa fie fertilizat si tratat cu compost, astfel incat in urmatorul sezon plantele viitoare sa se dezvolte frumos.

Sursa foto

×

Dă un LIKE pe Facebook