Muesli facut in casa

Acest amestec delicios pentru micul dejun poate fi preparat si acasa, foarte usor. In plus, ai control asupra ingredientelor pe care le folosesti, iar continutul de zahar este mai redus decat in produsele din comert. In aceasta reteta poti varia proportiile de cereale, fructe si nuci, in functie de preferintele tale. De asemenea, trebuie sa ai grija la fructele pe care le folosesti. Indicate sunt cele uscate, nu confiate, care contin o cantitate mai mare de zahar.

Acest muesli poate fi consumat in fiecare dimineata, la micul dejun, cu lapte, iaurt grecesc sau suc proaspat de fructe.

Ingrediente pentru muesli de casa:

5 cani de fulgi integrali de cereale precum quinoa, kamut, orz, 3 cani de fulgi de ovaz, 3 linguri de seminte precum in, seminte de floarea soarelui, seminte de dovleac, seminte de susan, seminte de chia, 5 cani de fructe uscate, precum caise, curmale, stafide, goji, o cana de nuci precum caju, migdale, alune de padure, chipsuri de banana uscate si ciocolata.

Cum se prepara muesli de casa:

Incinge cuptorul la 180 de grade. Intr-un bol amesteca fulgii de cereale si ovaz si rastoarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Da la cuptorul incis pentru 10 minute. Lasa apoi sa se raceasca. Transfera cerealele intr-un bol si amesteca cu semintele, fructele uscate, nucile si chipsurile uscate de banane si ciocolata. Amesteca bine.

Transfera apoi amestecul intr-un recipient care se inchide ermetic. Se depoziteaza intr-un loc ferit de soare. Este de preferat sa se consume in decurs de doua saptamani.

Sursa foto

×

Dă un LIKE pe Facebook