Lalelele, cele mai delicate flori de primavara

Lalelele sunt unele dintre cele mai indragite flori de primavara. Intr-o multitudine de culori, lalele aduc cu adevarat primavara in gradinile, casele si sufletele noastre.

Deoarece soiurile de lalele sunt atat de variate, ne putem bucura de aceste flori inca de la inceputul primaverii si pana aproape de zilele toride ale verii. Lalelele cresc cel mai bine in zonele cu veri secetoase si ierni reci. In culori vibrante si forme diferite ale florilor, lalelele sunt ideale pentru orice gradina. Poti fi plantate si ca borduri vii in curti si gradini.

Cu toate ca lalelele sunt plante perene, cei mai multi gradinari le trateaza ca pe plante anuale, preferand sa planteze bulbi noi in fiecare an. Este bine ca dupa cumpararea bulbilor de lalele, acestia sa fie plantati imediat, deoarece nu rezista in timp. Lalelele prefera gradinile insorite si luminoase, insa nu se dezvolta prea bine in solurile foarte umede, asadar multa atentie la apa pe care le-o administrati. Solul preferat de lalele este cel bine drenat, usor acid, fertil, uscat sau nisipos.

Cum ingrijim lalelele

Lalelele au nevoie de apa doar in perioadele foarte secetoase, in restul timpului lasati solul sa isi faca treaba. Este bine ca in fiecare solul in care sunt plantate lalelele sa fie tratat cu compost. Dupa ce florile de lalea se usuca este indicat ca varfurile sa fie retezate. De asemenea, dupa ce foliajul se ingalbeneste este de preferat sa fie lasat inca sase saptamani inainte de a fi indepartat. Majoritatea bulbilor de lalea pot fi lasati in pamant chiar si sase ani, asadar te poti bucura de lalelele preferate pentru un timp indelungat.

Sursa Foto

×

Dă un LIKE pe Facebook