Freziile, cele mai parfumate flori ale primaverii

Freziile sunt flori originale din Africa si au aparut in Europa catre sfarsitul secolul XIX, cand au fost extrem de apreciate pentru parfumul si aspectul lor delicat. Chiar daca prefera climatele foarte calduroase, freziile pot fi crescute si in tara noastra, daca avem putina grija la cerintele lor.

Bulbii de frezie au nevoie de un sol fertil, bine drenat, un loc luminos si bine aerisit. Trebuie sa ai mare grija la temperatura: deoarece este o planta care prefera caldura, este bine ca freziile sa fie plantate in interior, in incaperi cu temperaturi de peste 5 grade Celsius. Solul trebuie de asemenea sa fie bine intretinut si tratat in fiecare an cu compost. Dupa plantare, si pe toata perioada cresterii si dezvoltarii, bulbii de frezie trebuie bine udati. Aveti insa mare grija la cantitate: apa nu trebuie lasata sa balteasca prea mult, deoarece florile se vor compromite.

Cum ingrijim freziile

Freziile sunt flori solare, astfel ca au nevoie de multa lumina, un spatiu cu mult soare, in gradina sau in locuinta. De asemenea, locul trebuie bine aerisit, iar temperatura trebuie sa fie constanta, de cel putin 20 de grade Celsius. Pe toata perioada de crestere si inflorire, frezia are nevoie de apa regulat. De asemenea, are nevoie de tratamente de fertilizare, iar solul trebuie tratat cu compost sau balegar de grajd in fiecare sezon. Dupa ce frezia si-a incheiat procesul de dezvoltare si inflorire, este bine ca bulbii sa fie scosi si pastrati in recipiente, la temperaturi scazute, pana in primavara viitoare, cand vor fi replantati in gradina sau in ghiveci.

sursa foto

 

×

Dă un LIKE pe Facebook