Feng Shui – blocajele si criza actula

Daca te pasioneaza feng shui, probabil ai aflat deja ca cele doua cuvinte inseamna «  vant » si «  apa ».Dar la ce te ajuta feng shui ? Feng shui este o disicplina care studiaza influenta mediului inconjurator, a casei asupra destinului locatarilor. In orice casa exista sectoare benefice, care ne pot atrage sanse minunate in viata, si sectoare nefaste, care pot atrage obstacole si piedici. Desi echilibrarea feng shui din casele si birourile noastre are in primul rand rol profilactic, este util sa recurgem la echilibrarea energetica chiar si in “ ultimul ceas”, cand deja ne confruntam din plin cu efectele nefaste ale crizei economice. Aceasta ne poate afecta lipsindu-ne nu numai de resurse financiare, ci si :

  • de prezenta celor dragi ( plecati la lucru in strainatate)
  • de o relatie sentimentala  implinita ( adesea oamenii evita sa se implice in relatii serioase, daca nu pot intretine o familie)
  • de o stare buna de sanatate ( veniturile insuficiente si imposibilitatea achitarii creditelor genereaza deprimare, disperare, probleme mentale, probleme cardiace etc)

Una dintre cauzele majore ale crizei se spune ca este blocajul financiar. Ce inseamna din punct de vedere feng shui un blocaj? Feng Shui observa, remediaza si amplifica fluxurile energetice care trec prin spatiul nostru, il hranesc si activeaza anumite colturi ce se afla in legatura cu diferitele aspecte ale vietii noastre. In clipa in care apare un blocaj, energia nu mai poate circula liber, si atunci zonele noastre de interes nu mai sunt “ hranite” energetic, la fel cum se intampla in cazul picioarelor bolnave, din cauza proastei circulatii a sangelui in acea zona. Cateva dintre aceste blocaje ar putea fi: – obstacolele in fata usii de intrare in curte, casa, bloc, apartament : plante prea mari in ghivece, copaci, tomberoane de gunoi, vechituri, piese de mobilier, lazi, cutii depozitate pe culoarul blocului si acoperind partial usa de intrare, etc – usile care nu se deschid pana la capat, adica la minim 90 grade, nepermitand decat partial intrarea energiei  in interiorul casei; – lucrurile vechi, mobila, pachetele voluminoase, aspiratorul, bicicleta, rolele, incaltamintea, cuierele pline cu haine din spatele usii de intrare. – in cazul in care avem biroul lipit de perete, si stam cu fata catre acel perete, el reprezinta un blocaj major legat de creativitate si de oportunitatile in cariera.   Zonele intunecate, neaerisite, colturile ascunse, pline de praf, portiunile cu zugraveala sau vopsea jupuita, coscovita, sunt de asemenea locuri in care energia stagneaza. Pentru eliminarea blocajelor si revigorarea energetica a spatiului trebuie sa se faca ordine, curatenie, sa se renoveze spatiul si apoi sa se lase sa patrunda acolo cat mai multa lumina si aer curat. In plus, se poate face o purificare si o energizare subtila a locului, atat prin metode traditionale crestinesti gen sfestanie, arderea tamaii, cat si prin alte metode gen aromaterapie, arderea betigaselor parfumate, utilizarea bolului cantator  pentru purificare si energizare prin sunet. In articolele viitoare vei afla metode tot mai eficiente pentru a atrage norocul in viata ta si a depasi obstacolele.   Diana Roman, consultant feng shui rezidential/business www.fengshui-studio.ro Foto: dan

Comments are closed.

×

Dă un LIKE pe Facebook