Cum stii daca este facuta carnea?

Carnea este aproape nelipsita din alimentatia zilnica a omului moderna. Prajita, fiarta, la cuptor sau la gratar, modalitatile de preparare sunt nelimitate, iar retetele extrem de variate. Cum ne dam insa seama ca o bucata de carne este bine facuta?

Pentru a sti daca este facuta carnea, exista doua modalitati: metoda timpului si metoda temperaturii.

Prin metoda temperaturii, pentru bucatile mari de carne, termometrul, inserat in mijlocul carnii, chiar in portiunea cea mai groasa, trebuie sa arate 50 grade Celsius pentru friptura in sange, 60 grade Celsius pentru friptura medie si 70 grade Celsius pentru friptura bine facuta.

Prin metoda timpului, bucatile de carne se lasa la cuptor 20 de minute la temperatura de 220 grade Celsius, apoi la 160 grade Celsius cate 10 minute pentru fiecare 500 de grame de carne pentru friptura in sange, 15 minute pentru friptura medie si 20 de minute pentru friptura bine facuta.

Sursa foto

×

Dă un LIKE pe Facebook