Cum se gatesc corect scoicile

Scoicile nu mai reprezinta deloc o mancare exclusivista, destinata doar celor din anumite cercuri sociale. In ultimii ani, aceste fructe de mare se gasesc cu usurinta in majoritatea hypermarket-urilor, insa romanii sunt in continuare reticenti cand vine vorba sa le cumpere si sa le gateasca.

Daca tii cont de urmatoarele sfaturi vei putea gati si tu cea mai buna portie de scoici chiar la tine acasa.

1. Alege scoici proaspete, cu cochiliile inchise; evita-le pe cele cu cochiliile crapate.

2. Ai grija sa cureti foarte bine cochiliile; inainte sa te apuci efectiv de gatit ai grija sa cureti temeinic suprafata cochiliei, ajutandu-te de o periuta cu peri tari.

3. Inainte de a gati scoicile lasa-le in apa rece cu sare, minim 1 ora.

4. Asezoneaza scoicile cu diverse ierburi aromatice, dar si cu usturoi, ceapa sau piper.

Sursa foto- rakratchada torsap

×

Dă un LIKE pe Facebook