Cum se face ketchup-ul de casa

Mult mai sanatos si mai ieftin decat sosul de rosii din comert, ketchupul de casa se poate pregati foarte usor chiar si de catre gospodinele incepatoare.

Pentru o cantitate mai mare, tocmai buna de conservat, ai nevoie de urmatoarele:

– 5 kg rosii
– 1 kg ardei gras rosu
– 1 kg gogosari
– 250 g ardei iute
– 1 kg ceapa
– 2 linguri sare
– 4 linguri zahar
– 1 legatura frunze telina
– 1 legatura patrunjel

Legumele se taie, se curata si se toaca marunt, apoi se dau la fiert, pana ce sunt patrunse; ulterior, se trece totul prin masina de rosii si se repune totul la fiert, alaturi de verdeata tocata marunt. Sosul este gata in momentul in care are consistenta unui bulion gros; ketchup-ul se toarna fierbinte in sticle, se capseaza si se pune sterilizat cca 20 min.

Se pastreaza in camara .

Ideal pentru pizza !

Sursa foto

×

Dă un LIKE pe Facebook