Cum sa tai si sa cureti o rodie

1) Sucul de rodie pateaza. Inainte sa te apuci sa tai o rodie, pune-ti un sort sau haine la care nu tii foarte mult. Sucul pateaza si tocatorul din lemn. Poti sa folosesti unul din plastic.

2) Cu un cutit ascutit taie o jumatate de centimetru din partea de jos a rodiei si aseaz-o cu partea taiata pe tocator in asa fel incat sa aiba stabilitate. Cealalta parte, cea care arata ca o coroana mica, ar trebui sa fie orientata in sus.

3) Cu un cutit de decojit fa o taietura circulara in jurul coroanei si desprinde-o de fruct.

4) Rodia are mici “creste” de la coroana pana la partea de jos. Taie coaja de-a lungul acelor proeminente, cu grija sa nu strivesti semintele. In total ar trebuie sa faci in jur de 6 taieturi.

5) Deschide rodia incet cu degetele si curata semintele cu mana, deasupra unui vas in care ele sa cada. Daca vrei, poti sa pui si apa in acel vas. Semintele vor cadea la fundul vasului, iar pielitele in care sunt invelite vor pluti la suprafata apei. Pune semintele intr-un bol si mananca-le! Daca vrei sa le mananci mai tarziu pune-le intr-un recipient inchis etans si pastreaza-le la frigider.

Reteta Fresh de Rodie

Sursa Foto

×

Dă un LIKE pe Facebook