Cum sa faci inghetata pe bat acasa

Ai nevoie de o cana de zahar granulat sau trei sferturi de cana, in functie de cat de dulce vrei sa fie inghetata, o cana de apa si o lingura de sirop de porumb. Iti mai trebuie coaja rasa de la doua lamai si un pahar de suc de lamaie obtinut din stoarcerea a patru lamai mari.

1) Incalzeste apa si zaharul intr-o cratita mica pana cand cel din urma se dizolva complet. Adauga coaja de lamaie si siropul de porumb. Micsoreaza flacara de la aragaz, apoi ia cratita de pe foc si asteapta pana cand se raceste continutul.

2) Toarna continutul cratitei peste sucul de lamaie, strecurand coaja de lamaie.

3) Toarna lichidul obtinut in forme de inghetata. Pune formele la congelator si lasa-le acolo cel putin patru ore. Tine formele sub un jet de apa fierbinte timp de cateva secunde ca poti sa scoti inghetata din ele.

Sursa Foto

×

Dă un LIKE pe Facebook