Cum sa facem curatenie de Craciun ca la carte

Sarbatorile de iarna necesita multe pregatiri si  curatenie, astfel incat casa sa fie frumoasa, primitoare si sarbatoreasca. Craciunul este cea mai asteptata sarbatoare de peste an, astfel ca pregatirile trebuie facute cu cateva saptamani inainte, astfel incat caminul nostru sa arate cat mai bine.

Iata cum poti face o curatenie ca la carte:

Cel mai bine este sa fii organizata si sa stii ce trebuie sa faci de la inceput. In fiecare zi planifica o activitate pentru curatenia casei. Poti incepe de exeplu cu organizarea tuturor sertarelor, dulapurilor si debaralelor. Strange hainele si lucrurile pe care vrei sa le donezi, sorteaza documentele si actele importante. In acest fel vei “aerisi” si zonele mai putin folosite ale casei.

Continua apoi cu spalarea geamurilor, vitrinelor si a altor obiecte din sticla. Tot acum este momentul sa speli perdele si draperiile, sa stergi tavanele si zonele mai putin accesibile de praful care s-a strans peste an. Scutura si curate si covoarele!

Apoi, ideal este sa speli toate hainele, fetele de masa, servetele si orice alte obiecte textile, pe care le vei folosi sau cu care vei orna casa. Cu cateva zile inainte de Craciun, poti da cu aspiratorul, sterge podelele, parchetul si praful. O atentie deosebita trebuie sa o acorzi baii si bucatariei. Tot acum este momentul sa faci o curatenie generala in frigider si congelator. In acest fel vei elimina alimentele expirate si vei face si loc pentru bunatatile de Craciun.

Cu o zi sau doua inainte de Craciun, spala vesela speciala in care vei servi masa de Craciun, decoratiunile si ornamentele cu care vei infrumuseta casa si masa de sarbatoare.

Si, nu in ultimul rand, in zilele de sarbatoare, ai grija sa speli sis a strangi din timp vasele murdare, fetele de masa si alte obiecte. In acest fel,  vei pastra casa curate si aerisita.

Sursa foto

×

Dă un LIKE pe Facebook