Cum prepari paste al dente perfecte

Pastele sunt indragite de toata lumea. Sunt usor de preparat, savuroase si cu o multitudine de sosuri, pentru toate preferintele.

Pentru a obtine paste al dente perfecte, pune apa la fiert intr-o oala. Cand incepe sa fiarba, adauga in apa o lingurita de sare. Adauga apoi si pastele. In primele 2 minute, amesteca bine pastele, astfel incat sa nu se lipeasca de oala, apoi lasa la fiert conform intructiunilor de pe ambalaj.

Inainte cu 3 minute de timpul mentionat, gusta din paste ca sa vezi daca sunt fierte suficient. Pastele crude sunt fainoase si tare, iar cele prea fierte sunt moi si lipicioase. Ideale sunt pastele inca ferme, fara a fi cleioase sau nefacute. O alta modalitate prin care poti vedea daca pastele sunt fierte al dente, este sa taie o pasta transerval. Daca nu are aceeasi culoare la interior si exterior, inseamna ca pastele mai trebuie fierte.

Sursa foto

×

Dă un LIKE pe Facebook