Cum portionezi economic un pui intreg

Puiul portionat din comert este mult mai scump decat cel intreg, pe care il poti taia acasa, asa cum iti doresti. Iata mai jos cum sa portionezi un pui intreg pentru o friptura delicioasa! In plus, iti vor ramane si oasele din care poti prepara o supa de baza pentru multe alte preparate.

  1. Spala bine puiul pe care doresti sa il portioneze. Incepe cu picioarele, pe care le tai. Scoate osul piciorului si taie cu cutitul. Asigura ca pastrezi putina carne la capatul pulpei superioare.
  2. Taie apoi piciorul puiului i ntre ciocanel si pulpa superioara.
  3. Taie in jurul pieptului, pentru a-l separa de coloana vertebrala.
  4. Taie apoi centrul pieptului pentru a-l imparti in doua, scoate osul si taie si aripile.
  5. Taie fiecare piept in doua pe diagonala si astfel vei obtine opt bucati de pui.

Retete cu Pui

×

Dă un LIKE pe Facebook