Cum curetii rapid ardeii copti

Simpli sau in diverse salate si preparate, ardeii copti sunt savurosi si aromati, cu un gust care aminteste de vara. Invata sa ii coci si sa ii cureti rapid si bine, pentru a te bucura pe deplin de gustul lor.

Este bine ca ardeii sa fie copti direct pe flacara aragazului. Foloseste-te de un cleste metalic pentru a-i intoarce de pe o parte pe alta. Ii poti coace si in cuptor, sub un grill incins. Cand sunt gata copti, asaza ardeii intr-un bol, acopera-i cu foaie alimentara si lasa-i sa se raceasca. Nu arunca sucul lasat, pe care il poti folosi pentru diferite sosuri.

Cand ardeii s-au racit, indeparteaza coaja cu ajutorul unui cutit si apoi clateste-i sub jet de apa rece, pentru a indeparta cat mai bine toate resturile.

Taie apoi ardeii in jurul coditei si trage de pulpa, pentru a indeparta astfel codita cu seminte. Dupa ce cureti ardeii de seminte, ii poti toca sau felia si apoi folosi in diferite retete.

Sursa foto

×

Dă un LIKE pe Facebook