Cum confiezi coaja de citrice

Coaja confiata de citrice este foarte versatila, putand fi folosita in numeroase retete, in special de dulciuri. Poate fi insa utilizata si pentru diverse tocanite de inspiratie orientala.

Iata cum poti confia coaja de citrice:

  1. Pentru a confia citrice, asigurate ca aceste fructe au coaja necerata. Spala bine fructele, cu apa si detergent special, si apoi decojeste cu un aparat special pentru fructe, astfel incat sa obtii fasii lungi si late de coaja. Incearca sa eviti partea alba a citricelor, care este amara.
  2. Taie apoi coaja in fasii subtiri, opareste-le, scurge-le bine si apoi clateste-le cu apa rece din abundenta.
  3. Coaja de la un fruct se fierbe apoi intr-o treime de ceasca de apa, impreuna cu o lingura de otet de merer si un sfert de ceasca dde zahar. Lasa pe foc pana coaja se inmoaie.
  4. Se lasa apoi la racit si se toarna intr-un borcan sterilizat. Inainte de a o folosi, scurge bine coaja de citrice.

Sursa foto

×

Dă un LIKE pe Facebook