Crinii, florile rafinate ale gradinii tale

Crinii sunt plante de gradina apreciate pentru florile atragatoare, mari si parfumate. In ciuda aspectului sofisticat, crinii sunt flori usor de crescut si intretinut, avand nevoie de grija minima, in special daca sunt plantati in locul potrivit.

Cu florile lor atragatoare, crinii sunt o bucurie in orice gradina, si te poti bucura de ei de la primele semne ale primaverii, pana toamna tarziu. Bulbii de crin se planteaza toamna, in soluri fertile, bine drenate, acide. Au nevoie de mult soare, astfel ca este bine sa alegi cele mai insorite locuri din gradina ta. Ca sa iti faci o idee, pentru a inflori frumos, crinii au nevoie de lumina directa a soarelui timp de 6-8 ore pe zi!

Cum ingrijesti crinii

In perioada de crestere, este indicat sa uzi crinii in fiecare zi, in special daca ai de-a face cu un sezon secetos. Indiferent de sezon, crinii au nevoie de mulcire, astfel incat radacinile sa beneficieze permanent de umezeala. La fiecare 2-3 saptamani, fertilizeaza crinii cu un fertilzator pe baza de potasiu. In fiecare primavara trateaza solul cu compost.

Dupa ce crinii isi incheie ciclul de dezvoltare si inflorire, este indicat sa ii lasi sa se usuce in mod natural. In acest fel te vei asigura ca planta va avea suficienta energie pentru a creste si in sezonul urmator. Pe timpul iernii, adauga un strat suplimentar de mulci si protejeaza crinii de frigul si umezeala excesive.

Sursa foto

×

Dă un LIKE pe Facebook