Cele mai frumoase traditii de Anul Nou

Daca traditiile de Craciun tin mai mult de partea sufleteasca si de familie, de Anul Nou toate gandurile si sperantele sunt indreptate catre un an sanatos, plin de belsug, voiosie si noroc.

Romanii au numeroase traditii si superstitii la care tin de Anul Nou. Ca si de Craciun, cele mai frumoase sunt colindetele, sorcova si plugusorul, urate in special de cei mici, care primesc bani si alte daruri. Una dintre traditiile de Anul Nou este sa purtam ceva nou si ceva rosu, sau alte culori vesele care sa alunge ghinionul sis a aduca bucurie si ganduri pozitive. De asemenea, Anul Nou nu trebuie sa ne prinda cu datorii, astfel ca este bine sa ne achitam de ele pana in ultima zi a anului, in caz contrar noul an ne va prinde indatorati.

Tot de Anul Nou, este bine sa nu aruncam nimic din casa, atat in ultima zi a anului, cat si in prima zi a noului an. Se spune ca odata cu lucrurile aruncate din casa ne aruncam si norocul. O traditie indragita de Anul Nou, si totodata si o superstitie, este sa avem casa impodobita cu vasc. Cel mai adesea, bughetul de vasc se agata la tocul usii sau la lustra. Sub vasc, este bine ca ingradostitii sa se sarute si sa isi puna o dorinta pentru anul urmator si astfel vor avea parte de dragoste tot anul.

De asemenea, si ce mancam de Anul Nou are mare insemnatate. Carnea de peste ne face sa trecem prin viata mai lin, iar carnea de pui aduce ghinion. De asemenea, de Anul Nou nu este bine sa plangem, caci vom avea un an nefavorabil.

Sursa foto

×

Dă un LIKE pe Facebook