Cea mai buna Pasca

In mod traditional, pasca se prepara din aluat de cozonac si este umpluta cu o branza de vaci amestecata cu stafide si diverse mirodenii precum vanilia si coaja de lamaie. In zilele noastre, si in special la oras, pasca a devenit un desert mai rafinat, putand fi preparata si cu ciocolata si alte ingrediente mai rafinate.

Pentru ca gustul sa fie cat mai bun, este indicat ca la pasca sa se foloseasca branza dulce de vaci, care se lasa la scurs peste noapte. Astfel, se scurge tot zerul, iar branza obtinuta are o consistenta cremoasa. Branza se amesteca apoi cu stafide aurii, zahar si mirodenii care in timpul coacerii vor parfuma intreaga casa.

Oricum ar fi insa preparata, pasca are un gust inconfundabil si este apreciata de totii romanii. Alaturi de un pahar de vin rosu, pasca incheie de obicei masa de sarbatoare si este de obicei o incununare a priceperii gospodinei, care isi doreste sa isi impresioneze invitatii.

Retete Pasca

Sursa foto

×

Dă un LIKE pe Facebook