Cea mai buna crema de vanilie

Crema de vanilie, cunoscuta si sub denumirea de creme patissiere este una dintre cele mai populare creme din lume.

Acest preparat este specific cofetariei frantuzesti si constituie baza pentru mai multe creme (crema diplomat, crema mousseline etc).

Crema de vanilie se foloseste pentru a umple tarte, eclere, cremes si alte deserturi consacrate.

Ingrediente

800 ml lapte,200 gr amidon,3 oua,2 pliculete zahar vanilat,1 praf de sare,150 gr zahar.

Instructiuni preparare

Laptele (600 ml) se fierbe la foc mic.
Separat intr-un vas se amesteca bine ouale cu zaharul, amidonul si restul de lapte rece.
Cand laptele a inceput sa fiarba se adauga compozitia formata mai sus, dam focul la mic si amestecam continuu pana se ingroasa (max 1 min ).
Se ia cartita de pe foc , se adauga zaharul vanilat si amestecam cca 1 min.

Crema de vanilie calduta se pune intr-un vas, se acopera cu folie alimentara ( sa nu capete crusta) si se lasa sa se racesca complet.

Reteta Crema de vanilie – DesertdeCasa.ro

×

Dă un LIKE pe Facebook