Cand expira leguminoasele uscate

Leguminoasele uscate precum, fasolea, mazarea sau nautul sunt esentiale intr-o alimentatie variata si echilibrata. Cum stim insa cand si daca expira aceste alimente din debaraua noastra?

Specialistii in nutritie sunt de parere ca leguminoasele uscate ambalate ar trebui sa fie stocate pana la cel mult un an, adica pana la urmatorul sezon de recoltare. In general, leguminoasele cu bob mic, precum lintea, pot fi depozitate si folosite chiar mai mult de un an. In schimb, leguminoasele cu bob mare, precum fasolea alba sau rosie, ar trebui folosite mai devreme de un an.

Deoarece sunt mai mari, pe masura ce imbatranesc devin din ce in ce mai greu de fiert si folosit in retete. De asemenea, isi pierd si fragezimea, astfel ca nu mai pot fi transformate la fel de usor in pasta sau piure. In plus, pielea boabelor batrane de leguminoase care sunt lasate in apa se incretesc si crapa, capatand astfel un aspect nu tocmai placut.

Sursa foto

×

Dă un LIKE pe Facebook