Brandusa de primavara, vestitoarea noului an

Impreuna cu ghioceii, brandusa de primavara este prima floare care ne anunta ca am scapat de iarna rece si ca ne pregatim pentru temperaturi mai blande. Cu siguranta, brandusele de primavara sunt adevarate bucurii la inceput de an, astfel ca vei avea numai de castigat daca plantezi aceasta floare in gradina ta.

Brandusa de primavara este o planta micuta, de cativa centimetri, insa exista si specii mai mari, care infloresc pe tot parcursul anului. Florile de primavara sunt de culoare mov, cu stamine galbene, avand un aspecct delicat si atragator. Cele mai multe specii de branduse au si un parfum delicat, astfel, ca pe langa frumusetea coloritului vei avea si o gradina frumos parfumata.

Brandusa de primavara nu numai ca anunta sosirea primaverii, insa are si puterea de a se naturaliza, ceea ce inseamna ca in urmatorul sezon vei avea mai multe tufe de branduse. Bulbii de brandusa au nevoie de un sol fertil si bine drenat, intr-un loc luminos.

Cum ingrijim brandusa de primavara

In fiecare toamna, in solul in care vei planta bulbii de brandusa este bine sa aplici un fertilizator bland. Acelasi fertilizator il poti aplica si cand brandusa incepe sa infloreasca. De asemenea, este bine sa uzi solul, iar pe perioada iernii sa acoperi straturile de brandusa cu mulci. La inceputul primaverii este indicat sa protejezi in continuare brandusele, de temperaturile scazute.

Dupa ce infloresc, uda florile si lasa-le sa se usuce natural, inainte de a scoate bulbii.

Sursa Foto

×

Dă un LIKE pe Facebook