Amenajarea holului

Holul se afla la intrarea in locuinta la fiecare dintre noi si reprezinta poate prima impresie pe care si-o poate face cineva despre locuinta si despre proprietarul acesteia. Si pentru ca prima impresie se uita intotdeauna foarte greu, exista cateva idei si sugestii la indemana pentru oricine.

In primul rand, oglinda este un obiect esential in orice hol, pentru un ultim retus inaintea iesirii in oras, dar si pentru ca are ca avantaj senzatia de marire a unui hol micut. Desigur, daca aveti un hol mare puteti monta oglinzi mici pe toti peretii, formand aranjamente cu oglinzi de diferite marimi, sau puteti monta o singura oglinda mare pe care sa creati diverse jocuri prin aplicarea unor fasii de tapet autoadeziv.

Pentru finisarea peretilor, se recomanda tapetul(cu exceptia celui autoadeziv care se lipeste foarte dificil si orice greseala la lipire ramane vizibila; in plus, pentru corectarea greselii de lipire este necesara inlouirea intregii foi de tapet) sau lambriurile, care prin combinarea unor diferite esente, nuante si moduri de taiere, pot genera suprafete interesante. Zugravirea peretilor calcio vecchio e mai bine sa fie evitata, deoarece un spatiu ingust precum e holul, se degradeaza repede. Daca aveti holul mic, folositi tapet sau lambriuri in culori foarte deschise pentru marirea vizuala a spatiului sau puteti folosi metoda degradeului: tavanul alb, peretii vor avea o culoare mai inchisa decat tavanul, iar podeaua va avea cea mai inchisa culoare. Folositi culori complementare sau din aceeasi gama. Mobilierul trebuie sa aiba dimensiuni reduse si sa fie restrans la strictul necesar: cuier, pantofar, suport pentru umbrele si eventual o masuta pentru telefon si chei.

Si iluminarea holului este importanta. Lumina poate fi naturala sau poate fi captatata prin folosirea unor usi cu geamuri la camera de zi. Iluminarea artificiala poate fi amplasata in centrul tavanului, sub forma de plafoniere sau poate fi o iluminare locala, axata pe oglinda, pe un tablou sau spre accesul in apartament.

Foto: Sura Nualpradid

Comments are closed.

×

Dă un LIKE pe Facebook