Amenajarea dormitorului

Daca nu este deja, dormitorul ar trebui sa fie cea mai importanta camera a locuintei tale. Acesta este spatiul in care te poti odihni dupa o zi plina, iar modul in care dormim este extrem de important pentru sanatatea noastra. In momentul in care inchidem usa dormitorului trebuie sa ne izolam de grijile cotidiene si sa ne pregatim pentru o noapte linistita, pentru un somn adanc care sa ne reincarce bateriile. Insa pentru a avea parte de un asemenea somn revigorant, trebuie sa avem grija de modul in care ne aranjam dormitorul.

Elementul cel mai important din dormitor este, desigur, patul. Este prima piesa de mobilier care trebuie pozitionata corect, deoarece in functie de pat vei pozitiona mai tarziu si celelalte lucruri. In primul rand, patul nu se va pune niciodata pe linia dintre usa si fereastra, cum nu se va aseza niciodata cu capul la una dintre acestea. Patul trebuie lipit cu capul de perete, pozitionare care iti va oferi senzatia de protectie. Salteaua este, de asemenea, esentiala. Alege o saltea de calitate si asigura-te ca aceasta va pastra caldura pe timp de iarna si va impiedica transpiratia in timpul verii. Salteaua ideala trebuie sa fie tare, si totusi elastica.

Prin excelenta, dormitorul trebuie sa fie o camera aerisita si cat mai libera. Electrocasnicile nu au ce cauta in dormitor, deoarece radiatiile acestora iti vor tulbura somnul. Trebuie sa iti amintesti mereu ca destinatia dormitorului este odihna. Prin urmare, televizorul, computerul sau sistemul audio trebuie plasate intr-o alta camera pentru ca tu sa te poti deconecta de lumea din afara, sa poti medita in liniste si, intr-un final, adormi relaxata. Decoreaza-ti dormitorul cat mai intim posibil, cu materiale in culori calde. Alege niste draperii grele, din material cat mai opac, pentru a te apara de razele suparatoare ale soarelui de dimineata. De asemenea, pentru mai mult comfort, imprastie pernute mici, moi peste tot prin camera, pe pat si pe podea. Procedand astfel, iti vei transforma dormitorul intr-un mic paradis intim de liniste si caldura. Fotograf: Maggie Smith

Salvează

Comments are closed.

×

Dă un LIKE pe Facebook