Salvează

Sezonul estival este in toi, iar temperaturile caniculare incep sa isi faca incet,  incet aparitia, astfel ca in alimentatia noastra este indicat sa introducem cat mai multe fructe si legume proaspete. Tarabele din piete sunt doldora de legume savuroase, gata pentru a fi transformate in mancaruri si salate savuroase.

Pentru multi, vara este anotimpul perfect: zile lungi, luminoase si calduroase, perspectiva vacantelor la mare si munte, relaxare si nu in ultimul rand, mancare buna si gustoasa. Acum este cel mai bun timp pentru papilele gustative: toate legumele sunt disponibile in piete, de la rosiile carnoase si zemoase, pana la ardeii dulci, varietatea mare de salate verzi, de fasole si multe alte legume cu care putem obtine salate proaspete si satioase, potrivite atat pentru pranz, cat si pentru cina.

In sezonul cald, tot ce trebuie sa faci pentru a obtine o salata gustoasa este sa tai legumele, o varietate cat mai mare, si sa le amesteci impreuna cu un dressing gustos, pe baza de ulei de masline, otet balsamic, zeama de lamaie, sare si piper. Astfel vei obtine o salata proaspata si satioasa, potrivita pentru intreaga familie.

Salatele pot fi consumate ca atare, ca fel principal, alaturi de felii de paine prajite si unse cu usturoi, sau ca garnitura, alaturi de preparate la gratar sau la cuptor. Ai insa nevoie de legume proaspete, carnoase si cat mai variate, pentru a obtine o salata cu adevarat nutritiva si gustoasa.

Iata cateva astfel de salate pe care sa le tot prepari in aceasta vara:

Salata de ardei copti intregi

Salata orientala de vara

Salata de vinete

Salata de ceapa rosie coapta

Salata de dovlecei cu pui